Stemproces Vegan Awards

1. Voordragen suggesties
Het hele jaar door mag het publiek suggesties aanleveren. Dit wordt kenbaar gemaakt via de NVV-nieuwsbrief en onze socialmediakanalen.

2. Opstellen longlist
De NVV-commissie Vegan Awards doet een quick scan (zijn de suggesties vegan, etc.), ontdubbelt de suggesties en verdeelt deze in relevante categorie├źn.

3. Voorronde stemmen (om te bepalen wie in aanmerking kan komen voor een nominatie)
Het publiek stemt op de longlist van suggesties. De suggesties met de meeste stemmen in hun categorie komen automatisch op de shortlist te staan.

4. Selectie nominaties door vakjury
De vakjury vult de shortlist aan, scant alle kandidaten om te waarborgen dat deze geen niet-vegan activiteiten uitvoeren en kiest indien nodig een vervangende kandidaat.

5. Bekendmaking nominaties
De genomineerden bevestigen via een verklaring akkoord te gaan met voorwaarden (geheimhouding, eigen initiatief is vegan, etc.) en worden officieel bekend gemaakt.

6. Finale stemronde (om winnaars te bepalen)
Het publiek stemt op de genomineerden om de uiteindelijke winnaars per categorie te bepalen.

7. Bekendmaking winnaars
Over het aantal stemmen wordt niet gecorrespondeerd; wel kunnen de genomineerden hun eigen stemaantal en het aantal stemmen in hun categorie opvragen.

De NVV behoudt zich te allen tijde het recht voor, kandidaten die niet-vegan activiteiten uitvoeren van deelname uit te sluiten, inclusief het intrekken van een Vegan Award.